Miraažid

Täna, 18. veebruaril avatakse minu kolmas näitus “Miraažid”. Näitus saab olema ainult abstraktikeskne ja seekord on keskkonnaks Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituut. Ehk siis koht, kus olen sündinud (vana sünnitusmaja Toomemäel) ja kus olen õppinud ( TÜ kommunikatsioonijuhtimine ammu-ammu). Mul on ääretult hea meel, et näitust lubati seal teha, sest omamoodi on kunstitöö minu jaoks uus enda “sünnitamine”, millegi minu jaoks täiesti uue tegemine.

Näituse poster, info ja hinnakiri.

Seekordne näitus keskendub ainult abstraktidele ja küsimusele tähendusest ja loomisest. Olen alati kahevahel, kas loomingut peab selgitama (nii sõna kui pilti). Seletajana tahaksin kogu aeg rääkida, mida mina mõtlen, näen ja tunnen, kuid abstraktset kunsti tehes olen näinud, kuidas sinu enda, sinu kui looja mõtted takistavad vaatajat. Maal hakkab elama ja saama tähendusvarjundeid läbi vaataja silmade, kogemuste ja tõlgenduste. Nii võiks vabalt vahetada kõikide maalide nimed ja IKKA leiaks vaataja mingi seose.

Minu küsimus on: Mis on sinu sõna, emotsioon, mõte, mida igat maali nähes tunned, näed, mõtled? Kas see on see, mida mina olen alla kirjutanud? Kirjuta mulle või tee instagrami (@liisi_toom)/Facebooki pilt ja defineeri ise. Tagi mind ära ja lisa #miraaž hashtagi, et leiaksin su kogemuse.

Näitus on avatud kuni 6. juuni 2020.

Kõik maalid on müügis, küsi lisa liisitoom@gmail.com ja vaata ka abstraktseid maale veebist.